Direct naar de inhoud van deze pagina

Wijkwaardering

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor het sociale klimaat in de stad. Daarom worden vrijwilligers het hele jaar door in het zonnetje gezet door gemeente Zaanstad en Zaankanters voor Elkaar. De vrijwilliger krijgt een kleine attentie en regelmatig is er voor de wijkwaardering aandacht in de lokale en sociale media.

Elke vrijwilliger die zich inzet voor een initiatief, organisatie of een ander komt hiervoor in aanmerking. Hierbij kan het gaan om een individuele vrijwilliger of een groep vrijwilligers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vrijwilliger in de sportkantine, dierenambulance of vogelopvang, buurthuis of ziekenhuis. Vrijwilligers kom je overal tegen en iedereen is van waarde!

Aanmelden van een vrijwilliger voor de wijkwaardering? Zo werkt het:
Ken jij een vrijwilliger of organisatie die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Aanmelden kan via dit webformulier. Bellen mag ook 075 2060010.

Zaankanters voor Elkaar neemt contact met je op om van de wijkwaardering een bijzonder moment te maken.

Kijk hier voor meer verhalen over de wijkwaardering.

Op 13 februari werd vrijwilliger Leo in het zonnetje gezet met de wijkwaardering! Leo doet ontzettend veel burenhulp klusjes via ons platform en daarnaast zet hij zich nog vrijwillig in voor andere organisaties, waaronder het ZMC. (Foto: Leo is op klus bij mevrouw om de rollator te repareren en wordt daar verrast met de wijkwaardering)

Leo en Waal


Op 29 januari werden de vrijwilligers van zwemvereniging De Zaan in het zonnetje gezet. Zij geven al jarenlang zwemles aan kinderen. Judith Abcouwer werd in het bijzonder genoemd, zij geeft niet alleen zwemles, maar regelt als voorzitter een alles wat er bij komt kijken!

ZV de Zaan trainers ABC met sjabloon

Op 29 januari hebben Bregje en Rob de Wijkwaardering ontvangen. In Zaanstad worden er op enkele plekken fietslessen gegeven door Bregje en Rob. Bregje doet daarnaast nog het duofietsen met bewoners van een verzorgingshuis. Ze is taalcoach bij Vluchtelingenwerk.

Bregje en Rob fietsvrijw met sjabloon

Op 10 januari ontvingen de vrijwilligers van de bewonerscommissie van De Meerpaal de wijkwaardering uit handen van wijkmanager Lya van Arum. De bewonerscommissie is alweer 5 jaar geheel op eigen kracht bezig en doet ongelooflijk veel voor bewoners en ouderen uit de omgeving. Een compliment hebben ze zeker verdiend!

Meerpaal met sjabloon

In 2018 hebben we veel vrijwilligers in het zonnetje mogen zetten.

Wijkwaarderingen 2018