Direct naar de inhoud van deze pagina

Wijkwaardering

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor het sociale klimaat in de stad. Daarom worden vrijwilligers het hele jaar door in het zonnetje gezet door gemeente Zaanstad en Zaankanters voor Elkaar. De vrijwilliger krijgt een kleine attentie en regelmatig is er voor de wijkwaardering aandacht in de lokale en sociale media.

Elke vrijwilliger die zich inzet voor een initiatief, organisatie of een ander komt hiervoor in aanmerking. Hierbij kan het gaan om een individuele vrijwilliger of een groep vrijwilligers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vrijwilliger in de sportkantine, dierenambulance of vogelopvang, buurthuis of ziekenhuis. Vrijwilligers kom je overal tegen en iedereen is van waarde!

Aanmelden van een vrijwilliger voor de wijkwaardering? Zo werkt het:
Ken jij een vrijwilliger of organisatie die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Aanmelden kan via dit formulier. Bellen mag ook 075 2060010.

Zaankanters voor Elkaar neemt contact met je op om van de wijkwaardering een bijzonder moment te maken.

Kijk hier voor meer verhalen over de wijkwaardering gemaakt door Sarah Vermoolen.

Op dinsdag 8 oktober 2019 hebben de vrijwilligers van Kalverpolder Stichting het blik van Zaanse waardering ontvangen. Deze wijkwaardering krijgen zij namen de Gemeente Zaanstad en #Zaankantersvoorvelkaar. #helpenmaakthappy #indenatuur #samen #kalverpolder

20191007 Kaalverpolder

Op 3 oktober 2019 kregen de vrijwilligers van Buurtcentrum De Poelenburcht namens #Zaankantersvoorelkaar en de Gemeente Zaanstad de wijkwaardering. De 18 vrijwilligers die hier werken coachen, sturen aan, begeleiden en werken in.
Een gezellig team die voor iedereen klaar staat.
#helpenmaakthappy #poelenburg #samen #buurthuis #vrijwillig

20191003 beheer poelenburcht

Op 3 oktober 2019 zijn de vrijwilligers die het Wijkcentrum De Zuidhoek runnen als beheerder door #zaankantersvoorelkaar en de Gemeente Zaanstad gewaardeerd. Zij ontvingen van wethouder Rita Noordzij het blik van Zaanse waardering.
#helpenmaakthappy #buurthuis #Zaandamzuid #samen #vrijwillig

20191003 zuidhoek beheer

Vandaag maandag 30 september 2019 kreeg mevrouw Hennie Groot de wijkwaardering voor haar inzet bij Evean parkzicht in Koog aan de Zaan - bewoners Oud-Koog Zij heeft hier tien jaar lang (vanaf haar 75ste jaar) van alles gedaanvan Koffie schenken tot eten serveren en ook Tai chi les geven. Vandaagging zij met pensioen. De waardering werd door #zaankantersvoorelkaar mede namens de Gemeente Zaanstad uitgereikt. Wethouder Songul Mutluer stuurde een video boodschap mee voor mevrouw Hennie.
#helpenmaakthappy #samen #vrijwillig #jubileum

20190930 parkzicht Hennie Groot

Zaterdag 28 september 2019 kreeg de organisatie van PLB DOET en alle vrijwilligers die mee doen aan de Poelenburg Kunstroute namens de Gemeente Zaanstad en #Zaankantersvoorelkaar. #helpenmaakthappy #samen

20190928 PLB DOET

Op de avond van 24 september nam de harde kern van het ZZBO Zaandam (Zaanse Zieken en Bejaarden Omroep) het blik van Zaanse waardering in ontvangst namens #zaankantersvoor elkaar en de Gemeente Zaanstad uit de hand van de wijkmanager (van Nieuw West, Westerkoog & Rooswijk)Nina Schreefel. #helpenmaakthappy #vrijwilligers #vooreenander

20190924 ZZBO

Op woensdag 18 september 2019 hebben de vrijwilligers van het Fort Busch en Dam (Fort aan den Ham) de wijkwaardering namens de gemeente Zaanstad en Zaankanters voor elkaar van wethouder Rita Noordzij en WM Assendelft mogen ontvangen . De vrijwilligers hebben het fort ontzettend mooi opgeknapt. Het is een aanrader om dit fort te bezoeken. #helpenmaakthappy #vrijwilligers #vooreenander
20190918 fort op den ham

Maandagochtend 16 september 2019 ontvingen de vrijwilligers van fysiotherapie Oostergouw uit handen van wethouder Rita Noordzij het blik van Zaanse waardering en een heerlijke taart. Deze vrijwilligers zetten zich in voor allerlei sportieve activiteiten van de Oostergouw,. Buiten dat zijn zij ook vaak een luistert oor of een praatmaatje.

IMG_6817

Op vrijdag 13 september 2019 kregen de vrijwilligers van de Heemtuin de wijkwaardering voor al hun werk. Of het nou onderhoud aan de tuin is, het runnen van de theetuin of de activiteiten, met gezamenlijke inspanning is de Heemtuin wat ze nu is. Tijdens hun jaarlijkse vrijwilligers moment ontvingen de vrijwilligers het blik van Zaanse waardering.

IMG_6759

Vandaag woensag 11 september ontving Evelien de wijkwaardering! Evelien organiseert al bijna 6 jaar de meidenclub safiya in Poelenburg. Elke maand komen de meiden onder begeleiding van Evelien bijeen om te samen te knutselen en te koken. Welverdiend!

20190911 eveline van as meidenclub

Op 22 augustus 2019 kregen in het Volkspark te Zaandam de vrijwilligers van de huttenbouw de Wijkwaardering. Uit de handen van Wethouder Rita Noordzij en de Wijkmanager Oude Haven Erik van Druenen kregen zij het blik van Zaanse waardering en een heerlijke taart voor hun inzet dit jaar bij deze inmiddels traditie "de huttenbouw"in het volkspark.

20190822 huttenbouw

Op 20 juli 2019 ontving een grote groep vrijwilligers van Haltpop de wijkwaardering. Zij Zorgden er voor dat dit evenement een succes werd. Allerlei taken zoals techniek, bar, entree.

20190720 haltpop logo

Op 15 juli ontving Sanae Chehabi de wijkwaardering voor het vrijwilligerswerk dat ze heeft gedaan/nog steeds doet bij de vogelopvang, buurthuis de Lorzie, de MR en de GMR (gemeenschappelijke medezeggenschapsraad) van het OVO (Openbaar Voortgezet Onderwijs) in Zaanstad en last but not least bij de vrijwilligersschool, de Meet & Greet en het vrijwilligersfeest van Zaankantersvoorelkaar. Op dit moment is zij nog steeds als vrijwilligster actief bij het Rode Kruis, afdeling Evenementen. Top Sanae, super!

Sanae 3 met sjabloon


28 juni: Lya Stilma wordt in de bloemetjes gezet voor haar vele, vele vrijwilligersactiviteiten waarvan meehelpen bij het eetcafé in de Lorzie er één is. Op de foto wordt Lya geflankeerd door een super trotse dochter en kleindochter.

Lya 2 met sjabloon

Op 27 juni ontving de vrijwillige Brandweer kring 7 uit handen van wethouder Rita Noordzij en wijkmanager Nina Schreefel de wijkwaardering. Deze vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor de veiligheid van de Zaanse burgers!

Brandweer kring 7 met sjabloon

Bertha Schaap is super actief met het opruimen van zwerfafval in meerdere wijken. Sukran Yilmez, wijkadviseur Poelenburg/Peldersveld, sprak op 13 juni haar waardering en dank uit, wat gepaard ging met een kleine attentie.

Bertha Schaap met sjabloon

12 juni: Hanneke Kiburg verzorgt de Haakin en haakt met anderen dekens voor Mantelzorgers. Lees er hier alles over in het interview van Sarah Vermoolen.

Hanneke Kiburg met sjabloon

Op 7 juni werd tijdens een bijeenkomst Michel Schermer naar voren geroepen door wijkmanager Monica Briefjes. Michel heeft zo ontzettend veel georganiseerd en uitgevoerd in en voor Wormerveer, dat het tijd werd om hem de wijkwaardering toe te kennen. Van harte!

Michel Schermer met sjabloon

Op 7 juni kreeg ook Leon Hamming lovende woorden en dankbetuigingen voor onder andere de Hotspot van Wormerveer en de Zaanbochtrun. Dank en ga zo door, Leon!

Leon Hamming met sjabloon

27 mei: Marijke van der Pol ontving van Lucy van der Wal van Zaankantersvoorelkaar de wijkwaardering voor haar maandelijkse uitgebreide interview in de Wessaner, waarbij ze een (groep) bewoner(s) in de schijnwerpers zet. Nu was het tijd voor Marijke om zelf in de schijnwerpers te staan!

Marijke van der Pol met sjabloon

Op 17 mei overdag ontving Rini Glim de wijkwaardering van wethouder Songul Mutluer en wijkmanager Baukje Reitsma . Degene die haar aanmeldde, schreef:
"Ik wil haar voordragen voor de wijkwaardering vanwege haar constante positieve stimulansen, vrijwilligerswerk en coöperatie bij . . . " En dan volgt er een hele lange opsomming. Mevrouw heeft echt veel gedaan, met name voor de Rosmolenbuurt en het Pennemes.
Wat een super-vrijwilliter!

Rini Glim met sjabloon

Op 17 mei werd ook Rianne van den Bosch verrast door de komst van wethouder Rita Noordzij en Hulya Ozyar van Zaankantersvoorelkaar, die haar de wijkwaardering toekenden. Rianne werkt al 6 jaar met jongeren bij Youth for Christ.

Rianne van den Bosch met sjabloon

En op de avond van 17 mei gingen wethouder Rita Noordzij en Hulya Ozyar langs bij stichting Animo om daar twee vrijwilligers die vaak koken voor groepen, in het zonnetje te zetten. En om vervolgens deel te nemen aan de iftar maaltijd. De vrijwilligers van Stichting Animo zijn al sinds 2002 actief op sociaal cultureel vlak.

Animo met sjabloon

15 mei: Elly Bakker ontving van wijkmanager Lia van Arum de wijkwaardering omdat zij maar liefst 30 jaar lang koffie heeft geschonken bij de Rosariumhorst. Ze had nog wel langer willen doorgaan, maar de benen willen niet meer. Een grote pluim voor Elly!

Elly Bakker 82 jaar Rosariumhorst met sjabloon


Op 2 mei ontvingen de vrijwilligers van Het Vliegwiel de wijkwaardering van wijkmanager Baukje Reitsma. Het Vliegwiel: trefpunt voor wijkbewoners van de Rosmolenwijk voor een praatje, reparatie, informatie over hun nieuwe woning, of om samen iets te ondernemen. Lees er hier alles over in een interview van Sarah Vermoolen.


Vliegwiel100 met sjabloon

Op 24 april ontving Ron van Ruud Patat het blik van waardering. Hij heeft jarenlang een van de vele prikborden van Zaankanters voor Elkaar (voorheen voor BUUV) bijgehouden. Bedankt voor je inzet, Ron!

Ron Ruud Patat met sjabloon


23 april: Ze vindt het zelf zo gewoon, vrijwilliger Mieke Schoon, om te helpen bij gezellige zondagmiddagen en ook tijdens de Kerstdagen. Waar biedt ze haar helpende hand? Bij verzorgingshuis Evean Nieuw Groenland. De bewoners zijn superblij met haar en zouden haar niet willen missen!

Mieke Schoon met Sjabloon

Op Goede Vrijdag, 19 april, was het met recht een goede vrijdag voor de vrijwilligers van de Wereldwinkel Krommenie. Zij werden op de markt in Wormer bij hun kraam overvallen door Lucy van der Wal van Zaankanters voor Elkaar. Op de foto 2 van de vrijwilligers, Marianne Klut en Wim Kruithof, die dit werk al 17 respectievelijk 35 jaar doen! Bewondering!

Wereldwinkel Krommenie Wim Kruithof met rood sjabloon nr 1 19 april

12 april: Kirsten Fekkes van Zaankanters voor Elkaar mocht de wijkwaardering aan de Verhalenhalers van het Zaans Museum uitreiken. De vrijwilligers halen verhalen op bij Zaankanters en schrijven deze op in de verhalenbank. Zo blijven de prachtigste verhalen bewaard!

Verhalenhalers100 met sjabloon

10 april: Wijkmanager Lenie Rademakers en wethouder Songul Mutluer hebben de trainers van de G-atleten van atletiekvereniging Lycurgus in het zonnetje gezet voor de geweldige wijze waarop ze mensen met een verstandelijke beperking training geven. Petje af!

Op 9 april de wijkwaardering voor Nursul, Marjolijn, Marja en Tineke die elke week de handwerkclub in het Mennistenerf met veel succes en plezier begeleiden! Top dames!

Handwerkclub Mennistenerf 3 met sjabloon

2 april: vrijwilligers van Inloophuis "1 = Samen" werden vereerd met een bezoek van Jochem Sellies en Sukran Yilmaz van de gemeente en Lucy van der Wal van Zaankantersvoorelkaar.
Bij dit inloophuis kunnen mensen die zich eenzaam voelen terecht. Het inloophuis maakt een wereld van verschil voor hen! Lees hier alles over het inloophuis in een interview van Sarah Vermoolen.

inloophuis 1 = Samen met sjabloon

Op 1 april een welverdiende wijkwaardering voor alle (ruim 100!) vrijwilligers van Centrum voor Leven met Kanker, Zaanstreek, Anna's Huis. Op de foto overhandigt wethouder Rita Noordzij het blik van waardering aan een van de vrijwilligers. Lees er hier alles over in een interview van Sarah Vermoolen.

Anna's Huis met sjabloon


Op 28 maart werd scheidend voorzitter Hans Zwart van de Historische vereniging Wormerveer in het zonnetje gezet door wethouder Natasja Groothuismink. Dik verdiend deze waardering!

Dick Zwart van de Historische Vereniging Wormerveer met sjabloon

19 maart: Wijkwaardering voor buurtgroep Zocalo in Assendelft. Buurtbewoners maken iedere dinsdagmiddag de buurt schoon. Vegen, onkruid wieden, bolletje planten, zwerfvuil opruimen.
Dit wordt door zeer gewaardeerd! Zij ontvingen uit handen van wijkmanager Lenie Rademakers de wijkwaardering.

Zocalo met sjabloon3 maart: Al jaren geeft Thera, met veel passie en enthousiasme, Nederlandse les aan anderstaligen. Eén van haar cursisten geeft aan dat het niet alleen bij taalles blijft. Thera neemt ze ook mee op pad en leert ze over de Nederlandse cultuur en geschiedenis.

Thera Sap met sjabloon

Op 28 februari werden Mari-José Mooij en Ina de Jong verrast met de wijkwaardering. Beide dames werken als vrijwilliger op zorgboerderij White Ranch. Ina doet vooral de catering en Mari-José begeleidt twee mannen die 'het echte boerenwerk' verrichten.
Het is er één grote gezellige familie, op de foto staat slechts een gedeelte van alle aanwezigen.
Iedereen is maar wat blij met Mari-José en Ina! Dank jullie wel
voor jullie inzet!

White Ranch met sjabloon

Op 27 februari ontving de redactie van de WKD'er, de dorpskrant van Westknollendam de wijkwaardering. De WKD'er bestaat zo'n 10 jaar. Na een korte stop een jaar geleden, is de WKD'er weer helemaal terug. Behalve online wordt de krant ook in een papieren versie uitgegeven. Interviews, vaste rubrieken, fotografie, redigeren, opmaak en zelfs de verspreiding wordt allemaal door de redactie gedaan. De dorpsbewoners zijn er super blij mee. Petje af voor deze vrijwilligers!

WKD 2 met rode sjabloon


27 februari: Vandaag was Zaankanters voor Elkaar samen met de Zaanse Verhalen op de Zaanse Schans om super vrijwilliger Govert (letterlijk! en figuurlijk) in het zonnetje te zetten. Hij is actief bij houtzaagmolen het Jonge Schaap, het ZMC, de Zaandijker Sluis en Vrijwilligersvervoer. Een welverdiende pluim voor deze bezige bij! Lees en kijk hier naar het interview dat Sarah Vermoolen maakte.

Govert Reijlng met sjabloon

Op 19 februari ontvingen Marja, John, Jolanda en Irene van weggeefwinkel Nix in Zaandam Zuid de wijkwaardering van wijkmanagers Baukje Reitsma en Ruut Willems. De vrijwilligers runnen de weggeefwinkel in een pand van de Brijder verslavingszorg. Een bijzonder initiatief, de wijkwaardering is dik verdiend!

Weggeefwinkel_Nix_1 (Brijder) met rode sjabloon

Op 13 februari werd vrijwilliger Leo in het zonnetje gezet met de wijkwaardering! Leo doet ontzettend veel burenhulp klusjes via ons platform en daarnaast zet hij zich nog vrijwillig in voor andere organisaties, waaronder het ZMC. (Foto: Leo is op klus bij mevrouw om de rollator te repareren en wordt daar verrast met de wijkwaardering)

Leo en mevr waal met rode sjabloon

Op 29 januari werden de vrijwilligers van zwemvereniging De Zaan in het zonnetje gezet. Zij geven al jarenlang zwemles aan kinderen. Judith Abcouwer werd in het bijzonder genoemd, zij geeft niet alleen zwemles, maar regelt als voorzitter een alles wat er bij komt kijken! Lees hier het interview van Sarah Vermoolen.

ZV de Zaan trainers ABC met rode sjabloon

Op 29 januari hebben Bregje en Rob de Wijkwaardering ontvangen. In Zaanstad worden er op enkele plekken fietslessen gegeven door Bregje en Rob. Bregje doet daarnaast nog het duofietsen met bewoners van een verzorgingshuis. Ze is taalcoach bij Vluchtelingenwerk.

Bregje en Rob fietsvrijw met rode sjabloon

Op 10 januari ontvingen de vrijwilligers van de bewonerscommissie van De Meerpaal de wijkwaardering uit handen van wijkmanager Lya van Arum. De bewonerscommissie is alweer 5 jaar geheel op eigen kracht bezig en doet ongelooflijk veel voor bewoners en ouderen uit de omgeving. Een compliment hebben ze zeker verdiend!

Meerpaal met rode sjabloon

In 2018 hebben we veel vrijwilligers in het zonnetje mogen zetten.

Wijkwaarderingen 2018


Wijkwaarderingen 2017