Direct naar de inhoud van deze pagina

Wijkwaardering

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor het sociale klimaat in de stad. Daarom worden vrijwilligers het hele jaar door in het zonnetje gezet door gemeente Zaanstad en Zaankanters voor Elkaar. De vrijwilliger krijgt een kleine attentie en regelmatig is er voor de wijkwaardering aandacht in de lokale en sociale media.

Elke vrijwilliger die zich inzet voor een initiatief, organisatie of een ander komt hiervoor in aanmerking. Hierbij kan het gaan om een individuele vrijwilliger of een groep vrijwilligers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vrijwilliger in de sportkantine, dierenambulance of vogelopvang, buurthuis of ziekenhuis. Vrijwilligers kom je overal tegen en iedereen is van waarde!

Aanmelden van een vrijwilliger voor de wijkwaardering? Zo werkt het:
Ken jij een vrijwilliger of organisatie die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Aanmelden kan via dit webformulier. Bellen mag ook 075 2060010.

Zaankanters voor Elkaar neemt contact met je op om van de wijkwaardering een bijzonder moment te maken.


Op 19 februari werd Herman Geisink, fietsvrijwilliger bij verzorgingshuis Oostergouw, in het zonnetje gezet. Herman maakt al jaren heel wat bewoners blij door er op uit te gaan met ze op de Duofiets!

Herman Geisink op de Duofiets

Op 16 februari werd Gulmakai Aracid-Nawabi met een bezoekje vereerd, vanwege de sportlessen voor vrouwen die zij vrijwillig verzorgt in samenwerking met het SWT en Fluxus.
Petje af voor Gulmakai!

Gulmakai Aracid-Nawabi

Op 8 februari sprak wijkmanager Lenie Rademakers haar waardering uit voor de vrijwilligers van wijkoverleg Assendelft. Diep respect voor deze bewoners (Hero vd Lei, Jacqueline Bergervoet, Fons Arens en Hans Lalk) die zich al jaren inzetten voor Assendelft en bewoners.

wijkoverleg Asendelft


Op 7 februari ontvingen de vrijwilligers van zorgboerderij Vredesbest een kleine attentie in het kader van de wijkwaardering. Met veel plezier begeleiden zij clienten bij het voeren van dieren, het verzorgen van de tuin en nog veel meer. Een grote pluim waard!

groepsfoto Vredesbest


Op 6 februari ontving Sieneke Vos de wijkwaardering. Zij geeft al 15 jaar vrijwillig sportles aan vrouwen in de Bovenkruier. Naast beweging zorgt zij ook voor veel gezelligheid!

Sineke Vos 2Op 26 januari was het groot feest voor de vrijwilligers van kinderboerderij De Veldmuis.
Zij ontvingen de wijkwaardering voor het vele werk dat ze het afgelopen jaar hebben verricht en waardoor de kinderboerderij weer volop floreert!

De Veldmuis groep 1

De Veldmuis attentie


Op 19 januari waren de vrijwilligers van verzorgingshuis Saenden aan de beurt voor de wijkwaardering.Wat zij allemaal voor de bewoners doen verdient een dikke pluim!

Saenden groepsfoto

Saenden met ZVE


Op 13 januari werden de vrijwilligers van Repair Café Koog aan de Zaan in het zonnetje gezet. Wat weten ze een hoop spullen te redden; eigenaren blij én milieu blij!

Repaircafe koog aan de zaan 2