Direct naar de inhoud van deze pagina

Wijkwaardering

rijwilligers zijn van onschatbare waarde voor het sociale klimaat in de stad. Daarom worden vrijwilligers het hele jaar door in het zonnetje gezet door gemeente Zaanstad en Zaankanters voor Elkaar. De vrijwilliger krijgt een kleine attentie en regelmatig is er voor de wijkwaardering aandacht in de lokale en sociale media.

Elke vrijwilliger die zich inzet voor een initiatief, organisatie of een ander komt hiervoor in aanmerking. Hierbij kan het gaan om een individuele vrijwilliger of een groep vrijwilligers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vrijwilliger in de sportkantine, dierenambulance of vogelopvang, buurthuis of ziekenhuis. Vrijwilligers kom je overal tegen en iedereen is van waarde!

Aanmelden van een vrijwilliger voor de wijkwaardering? Zo werkt het:
Ken jij een vrijwilliger of organisatie die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Aanmelden kan via dit webformulier. Bellen mag ook 075 2060010.

Zaankanters voor Elkaar neemt contact met je op om van de wijkwaardering een bijzonder moment te maken.


De lente-vergadering van de vrijwilligers van de Wereldwinkel Zaandam was op 23 maart nog maar net begonnen, toen een medewerker van Zaankantersvoorelkaar onverwacht binnenkwam met een grote taart voor de hele groep. Die ontvingen de vrijwilligers in het kader van de wijkwaardering. Bedankt vrijwilligers, zonder jullie geen Wereldwinkel!

wereldwinkel

Maandag 23 april werd Debby Visser, vrijwilligster bij SWT Zaandam West Oude Haven, vereerd met een bezoek van Zaankantersvoorelkaar. Zij kreeg de wijkwaardering uitgereikt voor het vele werk dat zij bij het wijkteam verricht. Wijkbewoners en het SWT kunnen niet meer zonder haar!

Debby + swt

Vrijdag de 13de (april) was voor Ben Kolenberg geen ongeluksdag, integendeel: tijdens de kleding- en speelgoedbeurs van speelotheek 't Spelikaantje in Krommenie werd deze trouwe vrijwilliger in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet. Ben doet van alles, van het reguliere uitlenen tot repareren van speelgoed tot een enkele keer materiaal langsbrengen bij de leden! Leden en vrijwilligers zijn heel blij met hem en hopen dat hij nog lang bij 't Spelikaantje blijft werken!

ww ben kolenberg


RepairCafé Wormerveer was het eerste RepairCafé in Zaanstad. Op 6 april vierden zij hun 5-jarig jubileum. Deze bijeenkomst werd extra feestelijk doordat wijkmanagers Monica Briefjes en Laura van Nooij in het kader van de wijkwaardering hun dank, waardering en natuurlijk felicitaties kwamen uitspreken. Vrijwilligers van RepairCafé Wormerveer, bedankt voor jullie fantastische inzet en op naar de volgende 5 jaar!

RC W'veer Joop de Kok


Op vrijdag 23 maart ontvingen de 50 vrijwilligers van buurtcentrum De Vuister de wijkwaardering uit handen van wijkmanager Yassmine el Ksaihi. Dankzij de vrijwilligers bruist het in het buurtcentrum, waar in een drukke week wel duizend bezoekers komen. Petje af!

IMG_0708-768x576[1]

Wijkmanager Monica Briefjes verrast vrijdag 23 maart vrijwilliger Hennie Thijssen met de wijkwaardering. Hennie is de drijvende kracht en de organisator van het Eetcafé in Buurtcentrum De Lorzie. Samen met een trouwe groep vrijwilligers maakt zij elke laatste vrijdag van de maand een 3-gangendiner voor buurtbewoners.

Hennie, de Lorzie

De vrijwilligers van De Bovenkruier keken op 20 maart aangenaam verrast op, toen tijdens een vergadering wijkmanager Martine Koppe en wethouder Rita Visscher binnen kwamen om hen in het zonnetje te zetten. Beiden spraken hun waardering en dank uit voor alles wat de vrijwilligers mogelijk maken!

vrijwilligers Bovenkruier

Taart Bovenkruier


Op 7 maart werd de Algemene Leden Vergadering van de Zaanse Roller Club Pauwin onderbroken voor de wijkwaardering. Deze werd toegekend aan de vele vrijwilligers die deze vereniging laten floreren (denk o.a. aan de jaarlijkse Kerstshows en de Saen Rollertrophy). Hulde aan alle vrijwilligers! (op de foto een deel van de vrijwilligers.)

deel van de vrijwilligers Zaanse Roller ClubWil Konijn Zaanse Roller Club


Op 3 maart kregen de dames en heren van het Repair Café Zaandijk de wijkwaardering. Al drie jaar lang helpen zij elke zaterdag tientallen mensen met het repareren van hun spullen. De vrijwilligers van het repair café werken mee aan een duurzame samenleving, waarin spullen niet zomaar worden weggegooid. Deze wijkwaardering hebben zij dik verdiend!!

Repaircafe 1


Op 26 februari werd de vrijwilligersgroep van Stichting Oums Voorraadkast bezocht in het kader van de wijkwaardering. Al vanaf 5:00 uur in de ochtend zijn zij in de weer om minder bedeelden voedsel te kunnen verstrekken. Ze gaan door tot laat in de avond.
De temperatuur buiten, waar het uitdelen gebeurt, is ijzig koud, maar de sfeer is hartverwarmend. Diep respect!

Oums 2


Op 26 februari was Joke Grinwis blij verrast toen zij werd bedankt en een attentie ontving vanwege de handwerk- en naailessen die zij al 14 jaar vrijwillig verzorgt bij Dirk Prins. De deelnemers zouden niet zonder haar willen!

Joke Gr


Op 19 februari werd Herman Geisink, fietsvrijwilliger bij verzorgingshuis Oostergouw, in het zonnetje gezet. Herman maakt al jaren heel wat bewoners blij door er op uit te gaan met ze op de Duofiets!

fiets


Op 16 februari werd Gulmakai Aracid-Nawabi met een bezoekje vereerd, vanwege de sportlessen voor vrouwen die zij vrijwillig verzorgt in samenwerking met het SWT en Fluxus.
Petje af voor Gulmakai!

foto 2 (2)


Op 8 februari sprak wijkmanager Lenie Rademakers haar waardering uit voor de vrijwilligers van wijkoverleg Assendelft. Diep respect voor deze bewoners (Hero vd Lei, Jacqueline Bergervoet, Fons Arens en Hans Lalk) die zich al jaren inzetten voor Assendelft en bewoners.

Foto 3


Op 7 februari ontvingen de vrijwilligers van zorgboerderij Vredesbest een kleine attentie in het kader van de wijkwaardering. Met veel plezier begeleiden zij clienten bij het voeren van dieren, het verzorgen van de tuin en nog veel meer. Een grote pluim waard!

groepsfoto Vredesbest


Op 6 februari ontving Sieneke Vos de wijkwaardering. Zij geeft al 15 jaar vrijwillig sportles aan vrouwen in de Bovenkruier. Naast beweging zorgt zij ook voor veel gezelligheid!

Sineke Vos 2


Op 26 januari was het groot feest voor de vrijwilligers van kinderboerderij De Veldmuis.
Zij ontvingen de wijkwaardering voor het vele werk dat ze het afgelopen jaar hebben verricht en waardoor de kinderboerderij weer volop floreert!

De Veldmuis groep 1

De Veldmuis attentie


Op 19 januari waren de vrijwilligers van verzorgingshuis Saenden aan de beurt voor de wijkwaardering.Wat zij allemaal voor de bewoners doen verdient een dikke pluim!

Saenden groepsfoto

Saenden met ZVE


Op 13 januari werden de vrijwilligers van Repair Café Koog aan de Zaan in het zonnetje gezet. Wat weten ze een hoop spullen te redden; eigenaren blij én milieu blij!

Repaircafe koog aan de zaan 2