Direct naar de inhoud van deze pagina

Wijkwaardering

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor het sociale klimaat in de stad. Daarom worden vrijwilligers het hele jaar door in het zonnetje gezet door gemeente Zaanstad en Zaankanters voor Elkaar. De vrijwilliger krijgt een kleine attentie en regelmatig is er voor de wijkwaardering aandacht in de lokale en sociale media.

Elke vrijwilliger die zich inzet voor een initiatief, organisatie of een ander komt hiervoor in aanmerking. Hierbij kan het gaan om een individuele vrijwilliger of een groep vrijwilligers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vrijwilliger in de sportkantine, dierenambulance of vogelopvang, buurthuis of ziekenhuis. Vrijwilligers kom je overal tegen en iedereen is van waarde!

Aanmelden van een vrijwilliger voor de wijkwaardering? Zo werkt het:
Ken jij een vrijwilliger of organisatie die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Aanmelden kan via dit webformulier. Bellen mag ook 075 2060010.

Zaankanters voor Elkaar neemt contact met je op om van de wijkwaardering een bijzonder moment te maken.

Kijk hier voor meer verhalen over de wijkwaardering.


Op 28 februari werden Mari-José Mooij en Ina de Jong verrast met de wijkwaardering. Beide dames werken als vrijwilliger op zorgboerderij White Ranch. Ina doet vooral de catering en Mari-José begeleidt twee mannen die 'het echte boerenwerk' verrichten.
Het is er één grote gezellige familie, op de foto staat slechts een gedeelte van alle aanwezigen.
Iedereen is maar wat blij met Mari-José en Ina! Dank jullie wel
voor jullie inzet!

White Ranch met sjabloon

Govert Reijling ging op 28 februari nietsvermoedend naar molen het Jonge Schaap om aan de slag te gaan. Daar werd hij in de bloemetjes gezet voor zijn vrijwilligerswerk bij de molen, maar ook voor zijn vrijwillige inzet bij andere organisaties. Wat een bezige bij! Govert, bedankt!

Govert Reijlng met sjabloon

Op 27 februari ontving de redactie van de WKD'er, de dorpskrant van Westknollendam de wijkwaardering. De WKD'er bestaat zo'n 10 jaar. Na een korte stop een jaar geleden, is de WKD'er weer helemaal terug. Behalve online wordt de krant ook in een papieren versie uitgegeven. Interviews, vaste rubrieken, fotografie, redigeren, opmaak en zelfs de verspreiding wordt allemaal door de redactie gedaan. De dorpsbewoners zijn er super blij mee. Petje af voor deze vrijwilligers!

WKD 2 met rode sjabloon

3 maart: Al jaren geeft Thera, met veel passie en enthousiasme, Nederlandse les aan anderstaligen. Eén van haar cursisten geeft aan dat het niet alleen bij taalles blijft. Thera neemt ze ook mee op pad en leert ze over de Nederlandse cultuur en geschiedenis.

Thera Sap met sjabloon


27 februari: Vandaag was Zaankanters voor Elkaar samen met de Zaanse Verhalen op de Zaanse Schans om super vrijwilliger Govert (letterlijk! en figuurlijk) in het zonnetje te zetten. Hij is actief bij houtzaagmolen het Jonge Schaap, het ZMC, de Zaandijker Sluis en Vrijwilligersvervoer. Een welverdiende pluim voor deze bezige bij!

Govert Reijlng met sjabloon


Op 19 februari ontvingen Marja, John, Jolanda en Irene van weggeefwinkel Nix in Zaandam Zuid de wijkwaardering van wijkmanagers Baukje Reitsma en Ruut Willems. De vrijwilligers runnen de weggeefwinkel in een pand van de Brijder verslavingszorg. Een bijzonder initiatief, de wijkwaardering is dik verdiend!

Weggeefwinkel_Nix_1 (Brijder) met rode sjabloon

Op 13 februari werd vrijwilliger Leo in het zonnetje gezet met de wijkwaardering! Leo doet ontzettend veel burenhulp klusjes via ons platform en daarnaast zet hij zich nog vrijwillig in voor andere organisaties, waaronder het ZMC. (Foto: Leo is op klus bij mevrouw om de rollator te repareren en wordt daar verrast met de wijkwaardering)

Leo en mevr waal met rode sjabloon

Op 29 januari werden de vrijwilligers van zwemvereniging De Zaan in het zonnetje gezet. Zij geven al jarenlang zwemles aan kinderen. Judith Abcouwer werd in het bijzonder genoemd, zij geeft niet alleen zwemles, maar regelt als voorzitter een alles wat er bij komt kijken!

ZV de Zaan trainers ABC met rode sjabloon

Op 29 januari hebben Bregje en Rob de Wijkwaardering ontvangen. In Zaanstad worden er op enkele plekken fietslessen gegeven door Bregje en Rob. Bregje doet daarnaast nog het duofietsen met bewoners van een verzorgingshuis. Ze is taalcoach bij Vluchtelingenwerk.

Bregje en Rob fietsvrijw met rode sjabloon

Op 10 januari ontvingen de vrijwilligers van de bewonerscommissie van De Meerpaal de wijkwaardering uit handen van wijkmanager Lya van Arum. De bewonerscommissie is alweer 5 jaar geheel op eigen kracht bezig en doet ongelooflijk veel voor bewoners en ouderen uit de omgeving. Een compliment hebben ze zeker verdiend!

Meerpaal met rode sjabloon

In 2018 hebben we veel vrijwilligers in het zonnetje mogen zetten.

Wijkwaarderingen 2018


Wijkwaarderingen 2017