Direct naar de inhoud van deze pagina

Wijkwaardering

In alle 18 wijken van Zaanstad wordt minimaal vier keer per jaar een vrijwilliger (of organisatie) in het zonnetje gezet. Iedereen die als vrijwilliger of organisatie in Zaanstad actief is en zich voor Zaanse initiatieven en inwoners inzet, komt hiervoor in aanmerking. Vrijwilligers of organisaties kunnen elkaar aanmelden voor deze wijkwaardering. Ook de wijkmanager van de gemeente Zaanstad en Zaankantersvoorelkaar wijzen kandidaten aan. Het gaat bij deze wijkwaardering om een kleine attentie, bijvoorbeeld bloemen of chocola. Ook krijgt de gewaardeerde, als dat gewenst is, publicitaire aandacht.

Voordracht waardering in de wijk? Zo werkt het:

Je kunt iemand aanmelden via dit webformulier.

Na het invullen van het aanmeldformulier volgt er vanuit Zaankantersvoorelkaar bericht over de beoordeling van de aanmelding.

Wijkwaardering voor vrijwilligers: in het zonnetje met taart en bloemen!


1 september 2017: Vrijwilligers huttenbouw in het zonnetje

Zoefff, Sam Sam Tam Tam en Krommenonkel. De kenners weten waarover het gaat, het jaarlijks terugkerende hoogtepunt van de zomervakantie; de huttenbouw! Ook dit jaar zijn weer huttendorpen gebouwd in Wormerveer, Westzaan, het Koogerpark, het Volkspark, Krommenie en Assendelft. Medewerkers van Gemeente Zaanstad en 'Zaankanters voor elkaar' hebben tijdens deze week de vrijwilligers van de huttenbouw in het zonnetje gezet. Ieder jaar staan deze vrijwilligers weer klaar om kinderen uit de wijk een onvergetelijke week te bezorgen. De kinderen bouwen hun eigen hutten en mogen hier soms zelfs een nachtje in slapen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door grote groepen enthousiaste en hardwerkende vrijwilligers. De Gemeente Zaanstad en Zaankanters voor elkaar vonden het daarom tijd voor een pluim!

Collage huttenbouw

16 juni 2017- Sandra in het zonnetje!

Meet-Greet-Patatje

Sandra is een actieve Rosmolenwijk bewoner. Voor iedereen van 40 - 60 jaar, die af en toe wat gezelligheid wil, organiseert zij verschillende activiteiten. Sandra is in het zonnetje gezet tijdens Meet-Greet-Patatje. Wie het leuk vindt schuift aan eet samen een patatje, daarna wordt een uurtje gewandeld met elkaar. Sandra verdient hiervoor een dikke pluim!

08 juni 2017 - Elly in het zonnetje!

Elly

Zaankanters heeft waardering uitgesproken voor al het werk dat Elly Castricum verzet. Zij is in het zonnetje gezet voor onder meer haar inzet bij de Prinsenstichting in Assendelft. Elly maakt direct gebruik van de gelegenheid om het werken voor de Prinsenstichting in het zonnetje te zetten. Zij doet haar vrijwilligerswerk al jaren met veel plezier en hoopt door deze aandacht meer mensen zo ver te krijgen om zich vrijwillig in te zetten. De Prinsenstichting heeft verschillende vacatures als individuele- en groepsvrijwilliger. Vind jij het leuk om met één van de cliënten wekelijks iets te doen? Of lijkt het je leuk om tijdens een spelletjesavond te helpen?

20 februari 2017 - Waarderingsroute onderhoudsvrijwilligers 22 sportparken

Taart waardering sportparken

waardering sportparken

Waardering sportparken 2

Zaankanters voor Elkaar, wethouder Olthof, 10 medewerkers van het maatschappelijk domein en burgemeester Vreeman, hebben de onderhoudsvrijwilligers van 22 sportverenigingen in Zaanstad gewaardeerd. Namens ZVE en de gemeente is de waardering uitgesproken voor het werk dat zij verzetten op en rondom de sportvelden. Zij zorgen dat er elk weekend weer gesport kan worden.

Daarna was er tijd voor taart met koffie! Op de taart maakt de tekening, van Ingrid van Nierop, duidelijk dat de onderhoudsvrijwilligers ook wel Mopperploegen worden genoemd. Er is altijd wel iets te mopperen: over het weer, over het spel van afgelopen weekend, de scheidsrechters of de wereld in zijn geheel. Maar zoals de taart laat zien, vindt de gemeente hen vooral Topperploegen!

22 maart 2017 - Resto VanHarte

Waardering resto van Harte

Resto VanHarte is een sociaal buurtrestaurant. De vrijwilligers van Resto VanHarte begeleiden kinderen van 7 tot 13 jaar bij het koken van een lekkere, gezonde en betaalbare maaltijd. Buurtbewoners ontmoeten elkaar bij Resto VanHarte en genieten samen van een betaalbaar, goed en gezond driegangendiner.

12 maart 2017 - Fred

Waardering Fred de Wal

Fred is zeer actief met het grondig schoon en netjes houden van de directe omgeving. Hij maakt de moeilijke stenen schoon boven de parkeerschepen aan de Hogendijk en hij verwijdert het vuil uit de Voorzaan. Fred ziet alles, gaat met bezem, schrobber, schoonmaakmiddel en vangnet alles te lijf wat de buurt vervuilt.

5 februari 2017 - Protestantse Gemeente Wormerveer

PKN

De zeer actieve gemeenteleden van de protestante gemeente in Wormerveer werden in het zonnetje gezet. Zo hebben een aantal van de gemeenteleden zich sterk gemaakt voor het behoud van de Amandelbloesem en er zijn gemeenteleden die zicht inzetten voor de Cliëntenraad voor werk en inkomen.

2 februari 2017 - Marleen

Waardering-Marleen

Marleen is al drie jaar lang twee dagen in de week actief bezig voor het sociaal wijkteam en de Rosmolenwijk. Zij organiseert onder andere de buurtagenda. Het wijkteam is heel blij met haar inzet en zet haar graag even in het zonnetje!

18 januari 2017 - Carmen

Waardering-Carmen

Carmen is vrijwilliger bij het Sociaal wijkteam in Wormerveer. Zij bemant twee keer per week de balie. Dat verdient een pluim!

17 januari 2017 - Stichting MOE

Waardering MOE

De vrijwilligers van stichting MOE zetten zich in voor het welzijn van de Mantelzorger die vaak in essentie heel eenzaam is omdat ze niet begrepen worden. Op 17 januari werden zij daarom met zijn allen in het zonnetje gezet!

14 januari 2017 - Ria

Ria Nooij

Ria is de drijvende kracht in de sportkantine van KZ/Hiltex. Zij werd dan ook op het sportveld in het zonnetje gezet.

19 december 2016 - Vrijwilligers eetcafé de Kaaik

Eetcafé de Kaaijk

Wethouder Verschuren en wijkmanager Samuel Kaspers zette bij de eerste editie van eetcafé de Kaaik de enthousiaste vrijwilligers in het zonnetje.

12 december 2016 - Mieke en Johan

Waardering Mieke en Johan

Wijkmanager Monica Briefjes en de coördinator van het sociaal wijkteam Wormerveer, Marie Louise van Hall zette de super vrijwilligers Mieke Pasman en Johan Knopjes in het zonnetje. Beiden zijn zij bestuursleden van buurtcentrum de Lorzie.

6 december 2016 - Beter Nederlands Spreken

Afbeelding1

Deze groep dames geeft iedere donderdagochtend Beter Nederlands Spreken de Jozefkerk te Kogerveld. Zij zijn zo betrokken bij de deelnemers! Aan het eind van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

11 november 2016: Sporthal de Struijk

De-Struijk

Sporthal de Struijk heeft een groep van ca. 40 vrijwilligers, die in sporthal de Struijck en clubgebouw o.a. elke week schoonmaken, reparaties uitvoeren, beheer dienst en bardienst draaien, diverse clubs leiden, boekhouden, inkopen, buitenspeeltuin onderhouden plus parkeerterrein maar bovenal ook besturen. Niets ontgaat hen, op alles wordt gelet en altijd positief benaderd. Deze groep bestaat uit dames en heren in de leeftijdsgroep tussen de 40 en 80 jaar, niet uniek maar wel heel bijzonder. En dat al vanaf de bouw van onze accommodatie.

7 november 2016 - Barbara

Barbara Blonk

Super vrijwilliger Barbara Blonk is het zonnetje gezet. Barbara verzorgt sportlessen voor vrouwen in de wijk Westerkoog. Iedereen kan op maandagochtend aansluiten! In het kader van de wijkwaardering werd Barbara na de sportles verrast met een bedankje.

29 oktober 2016 - Fabelland

fabelland

Dierenopvang Fabelland in Rooswijk in het zonnetje gezet. Hun nieuwe brug is officieel geopend door de wethouder. Op de foto's zie je onder andere Maartje van den Nieuwboer (voorzitter) en Jeroen Wecke (secretaris).

28 oktober 2016 - Speelotheek het Spelikaantje

Spelikaantje

Tijdens de speelgoedbeurs zijn de vrijwilligers van het Spelikaantje in het zonnetje gezet door de wijkmanager.


Weblogo horizontaal