Taalcafé De Sluis

Adres
Jufferstraat 6
Vestigingsplaats
Zaandam
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.taalcafedesluis.nl
Omschrijving
Taalcafe de Sluis is een locatie in Zaandam naast Vluchtelingenwerk waar elke week vrijwilligers actief zijn om gedurende een aantal dagdelen, extra Nederlands te oefenen met nieuwkomers (vooral spreken). Twee coördinatoren zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt en organiseren het aanbod, samen met de vrijwilligers.

In 2020 zijn er 2 locaties:
* Noord op woensdagmiddag van 14-16 uur in de Lorzie, marktplein 3 in Wormerveer
* Zuid op dinsdagavond van 19-21 en vrijdagmiddag van 14-16 uur op de Jufferstraat 6 in Zaandam (naast VWN).

De missie van de Sluis is om nieuwkomers sneller en beter te helpen integreren zodat zij een zelfstandig, volwaardig bestaan kunnen opbouwen in de Zaanse maatschappij. Ontmoeting staat hierin centraal en het motto is ‘SAMEN’. Vanuit de ontmoeting is er gelegenheid voor dialoog, wederzijds begrip en goede contacten: een persoonlijk netwerk van waaruit een bestaan in de Zaanse maatschappij kan worden opgebouwd.

Zaanse statushouders en Zaankanters kunnen elkaar in de Sluis ontmoeten aan de hand van thema’s die verwerkt worden in het aanbod. De Sluis zorgt voor een onderdompeling in de Nederlandse taal en cultuur. Er wordt gewerkt met thema’s, van Sinterklaas tot water tot de Dam tot Damloop. Bij de invulling van het aanbod van de Sluis wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de behoeften van de nieuwkomers die zij zelf prioriteit geven.
Afbeelding over Kletsende wandelaars gezocht!
Zaanstad

Kletsende wandelaars gezocht!

Taalcafé De Sluis

Heb je zin om tijdens de zomervakantie 1 keer per week te wandelen en tijdens het wandelen te kletsen in het Nederlands? Geef je dan o...

Logo van Taalcafé De Sluis