Wijkboerderij de Veldmuis
Interview met Daniëlle, vrijwilliger bij Wijkboerderij de Veldmuis.
Al tien jaar is Daniëlle betrokken bij Wijkboerderij de Veldmuis in Zaandam.
Zij is begonnen met vrijwilligerswerk, omdat zij na haar afstuderen 32 uur werkte en tijd over had. Zij begon als dierenverzorger, maar het bestuur had al snel door dat Daniëlle meer kon dan ‘poepscheppen en eten geven’. Daniëlle kreeg een bestuursfunctie en ging zich bezighouden met het werven van vrijwilligers.
Het bestuur had al snel door dat ik meer kon dan poepscheppen
Danielle is een aantal jaren geleden even gestopt met haar vrijwilligerswerk, maar werd al snel terug gevraagd, omdat het niet zo goed ging met de Veldmuis. Ze werd voorzitter en haar harde werk resulteerde in 50 vrijwilligers en een stabiele financiële positie. Daniëlle heeft haar voorzittersfunctie overgedragen aan Frank, die ook al 10 jaar als vrijwilliger betrokken is bij de Veldmuis. Ze is nog steeds ondersteuner van het bestuur en neemt vrijwilligers aan.
Daniëlle vindt Wijkboerderij de Veldmuis erg belangrijk. Het is namelijk niet alleen een kinderboerderij, maar ook een sociale ontmoetingsplek. De Veldmuis heeft zelfsturende vrijwilligersgroepen. Deze groepen bestaan uit diverse achtergronden. De vrijwilligers ontmoeten elkaar en zij versterken elkaar. Ondanks de Coronamaatregelen is er bij de wijkboerderij gelukkig nog veel te doen voor de vrijwilligers. De dieren moeten verzorgd worden, het groen moet worden onderhouden en er wordt geklust.


De wijkboerderij is op het moment gesloten voor bezoekers, maar zodra het weer kan wordt er hopelijk weer van alles georganiseerd! Van festivals tot educatie over o.a. afvalscheiding, groen en dieren. Ook als er geen bijzondere activiteit plaatsvindt is het zeker de moeite waard om de wijkboerderij met bijbehorend theehuis te bezoeken
Wil jij enthousiaste vrijwilligers zoals Daniëlle ontmoeten? Doe dan mee met de Vrijwilligers Mixborrel op vrijdag 12 februari van 15.00 u tot 16.00 u online via Teams.