Spelletjesavond bij Buurthuis de Kolk
Interview Brenda, vrijwilliger bij Buurthuis de Kolk.
Voordat Corona om de hoek kwam kijken organiseerde Brenda spelletjesavonden bij Buurthuis de Kolk. Deze spelletjesavonden gaan voorlopig niet door, maar zodra het weer mogelijk is zal het terugkeren.
Buurthuis de Kolk staat in een wijk waar veel alleenstaande mensen wonen. Evean organiseerde hier al buurtmaaltijden. Na de maaltijd gingen mensen vaak gelijk weer weg; dit vond Brenda een gemiste kans. Zij ging aansluitend op de maaltijd spelletjesavonden organiseren. Het duurde even voordat het op gang kwam, maar op gegeven moment was er een man of 20 die het leuk vonden om na het eten spelletjes te spelen. Kaartspellen, sjoelen maar vooral de bingo werd zeer goed ontvangen. Gratis meespelen en cadeaus krijgen, dat was een groot succes. De spelletjesavonden duren tot 21.00 uur, maar mensen blijven soms wel tot 23.00 uur sjoelen. Ook voor mensen met dementie is de spelletjesavond een belangrijke toevoeging; spellen als Rummikub zijn namelijk heel goed om de hersenen mee te trainen. Vooral het samen zijn is belangrijk; soms zien mensen de hele week niemand en dan kunnen ze op zo’n avond even met elkaar babbelen.
Buurthuis de Kolk is niet de enige plek waar Brenda vrijwilligerswerk doet. Haar groene vingers en haar verleden in het onderwijs kan zij mooi combineren in haar werk bij de schooltuinen.
Het werk voor de kerk vindt Brenda het beste werk om te doen. Ze werkt als Kerkwacht. Op zaterdagen opent zij de kerk, beantwoord zij vragen en biedt zij vooral een luisterend oor. Op zondagen brengt Brenda communie naar mensen die niet naar de kerk kunnen lopen.
Wij jij enthousiaste vrijwilligers als Brenda ontmoeten, of ben jij zo’n enthousiaste vrijwilliger? Doe dan mee met de Vrijwilligers Mixborrel op vrijdag 12 februari van 15.00 u tot 16.00 u online via Teams.
Podium de Flux
Maartje vertelt over Podium de Flux Interview met Maartje, vrijwilliger bij Podium de Flux Maartje doet sinds 2016 vrijwilligerswerk bij Podium de Flux in Zaandam. Toen zij 16 jaar was werd haar via school gevraagd posters langs te brengen bij Podium de Flux. Zij was daar nooit eerder geweest maar voelde zich gelijk welkom. Diezelfde dag nog werd haar gevraagd of ze vrijwilliger wilde worden en dat zag ze wel zitten. Maartje is achter de bar gaan werken en na een aantal keer inwerken is ze officieel onderdeel van het team geworden. Waarom is het zo fijn om bij Podium de Flux betrokken te zijn? Eén ding wat de vrijwilligers met elkaar gemeen hebben is liefde voor muziek. Het ontdekken van nieuwe muziek is dan ook een van de motiverende factoren voor Maartje. Bij de Flux doe je veel waardevolle werkervaring op. Maartje wilde altijd al iets doen met evenementen of tv, en haar vrijwilligerswerk bij de Flux sluit daar heel goed op aan. Naast haar functie als barmedewerker heeft zij veel kunnen meekijken met de lichttechniek en achter de schermen van het podium. De Flux biedt haar vrijwilligers ook regelmatig workshops en trainingen om meer te leren over verschillende onderdelen die bij een poppodium komen kijken. Bij de Flux leer je elkaar kennen en dan kom je er achter hoe mooi mensen eigenlijk zijn! De belangrijkste reden waarom Maartje zo graag bij de Flux werkt is het team. Deze bestaat uit een hechte groep vrijwilligers die de laatste tijd alleen nog maar hechter is geworden. Het voelt als een familie. Wat Maartje erg speciaal vindt aan de vrijwilligersgroep is dat er vriendschappen ontstaan die niet leeftijdgebonden zijn. Sommige mensen zou je anders niet zo snel tegenkomen. Bij de Flux leer je elkaar kennen en dan kom je er achter hoe mooi mensen eigenlijk zijn! Er ontstaan speciale vriendschappen die warme gevoelens creëren. Naast samen werken zijn er ook borrels, barbecues en één keer per jaar een Poppodium voetbal toernooi. Alles is gezellig, en vooral de sfeer is memorabel! Wil jij enthousiaste vrijwilligers als Maartje ontmoeten, of ben jij zo’n enthousiaste vrijwilliger? Doe dan mee met de Vrijwilligers Mixborrel op vrijdag 12 februari van 15.00 u tot 16.00 u online via Teams. Deel deze verhalen en inspireer anderen om ook te helpen! Facebook Twitter LinkedIn Whatsapp Forward
Lees het verhaal