Direct naar de inhoud van deze pagina

Monet Atelier

Vrijwilliger met liefde voor kleuren

Het Luchthuis een vaste plek voor het Monetverhaal in Zaandam

Stichting Monet in Zaandam is in 2010 ontstaan door een paar bevlogen pioniers die aan de wereld wilde laten weten dat Claude Monet, de wereldberoemde impressionistische schilder, niet alleen in Londen, Parijs en andere steden OOK vier maanden in Zaandam is geweest! In deze vier maanden heeft hij maar liefst 25 schilderijen gemaakt. De onbekendheid hiervan resulteerde in onder meer Monetwandelingen door gidsen en de aanleg van de Monettuin in de Russische Buurt. Allemaal door vrijwilligers met een hart voor het verhaal van Claude Monet in Zaandam.

In 2015 werd het Luchthuis van het schilderij van Monet nagebouwd en vanaf 2016 werd dit de vaste plek voor het Monetverhaal in Zaandam. Replica's van de vijfentwintig schilderijen die door bezoekers van over de hele wereld bekeken kunnen worden. En waar zij het verhaal van Monet in Zaandam kunnen horen. Er wordt een video van 8 minuten afgespeeld en bezoekers worden daarna verder geïnformeerd en stellen vragen, zowel over Claude Monet als over Zaandam en de historie. Dit alles wordt door vrijwilligers gedaan. Het MonetAtelier is geopend van woensdag t/m zondag, van 12 uur tot 17 uur.

Daarnaast doet de Stichting Monet in Zaandam geregeld mee met evenementen in de Zaanstreek en organiseert zelf soms een aanvullend evenement. Evenementen zoals Monet Art Festival, Zaanse Uitmarkt, Open Monumentenweekend en meer. De vrijwilligers zorgen er met elkaar voor dat de boel wordt opgebouwd, er bemensing is gedurende het evenement en er weer wordt opgeruimd.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen