Gezinnen gezocht die kinderen willen helpen!

Gezinnen gezocht die kinderen willen helpen!

Plaats:
Zaanstad
Categorie:
Gezelschap, Oppas, Maatjes & buddy's
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

In Zaanstad is momenteel de vraag groot bij Buurtgezinnen.

Veel kinderen en gezinnen wachten al lang op een steungezin.
Vandaar deze 'noodkreet': We zijn echt dringend op zoek naar liefdevolle, stabiele steungezinnen.
Voor de meeste gezinnen zijn we op zoek naar hulp voor een paar uur per week of minder. Zodat de ouders ontlast worden en de kinderen lekker kind kunnen zijn en blijven en ook vooral thuis kunnen blijven wonen!

WIE KAN HELPEN?

We zijn bijvoorbeeld op zoek naar een liefdevol gezin voor 2 broertjes uit Wormerveer.

Ook zijn wij op zoek naar een lief gezin voor een jongen van 11 jaar uit Krommenie.

Lief kletskopje van 7 jaar uit Zaandam Zuid zoekt ook nog een buiten speelplek

2 broers van 12 en 10 jaar zoeken een gezin met een vaderlijk rolmodel in Zaandam Zuid.

Broer en zus van 4 en 6 jaar zoeken wat extra aandacht in Zaandam Hoornseveld.

Banjer van 5 jaar uit Koog aan de Zaan zoekt structuur en regels.

Lieve pittige tante van 3 jaar uit Koog aan de Zaan zoekt structuur en regels.

Lieve druktemaker van 5 jaar zoekt fijne speelplek omgeving Koog aan de Zaan.

2 broers van 9 en 11 jaar zoeken een gezin met vader in Koog aan de Zaan.

Moeder en dochter 3,5 jaar zoeken speeldate in Zaandijk.

Steuntje in de rug gezocht voor alleenstaande moeder met 3 kinderen in Zaandijk.

Wil je graag een ander gezin helpen?
Hebben jullie nog een plekje vrij aan tafel om een spelletje te spelen?
Zijn jullie die veilige plek waar een kind vrij de wereld kan ontdekken?

Neem dan snel contact met ons op! we komen graag vrijblijvend persoonlijk kennismaken om al jullie vragen te beantwoorden. Of kijk op www. Buurtgezinnen .nl

Onder het motto 'Opvoeden doen we samen', koppelt Buurtgezinnen gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.
Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die steun kunnen gebruiken (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. Kijk op www. buurtgezinnen .nl voor meer informatie.
Voor vraaggezinnen
Herken je dat? Soms lijkt alles tegen te zitten. Problemen stapelen zich op in je gezin en worden steeds zwaarder. Er hoeft dan maar iets te gebeuren of de emmer loopt over. Dan lukt het niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Of aan jezelf.

Dan kan een steungezin in de buurt een uitkomst zijn. Een gezin waar jouw kinderen regelmatig welkom zijn, zodat jij op adem kan komen.

Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. En die geen familie, buren of vrienden in de buurt hebben, waarop ze een beroep kunnen doen.

Ieder gezin heeft moeilijke periodes en opvoeden kan heel pittig zijn. Bij Buurtgezinnen vinden we het belangrijk dat we elkaar wat meer helpen bij het opvoeden van de kinderen. Dat voorkomt dat problemen erger worden en kinderen in de jeugdzorg terecht komen. Hulp vragen is niet gemakkelijk. Bedenk dat er vast ook weer een periode in je leven komt, dat jij een ander kan helpen.

Soms is Buurtgezinnen niet geschikt, omdat de problemen te zwaar zijn voor een steungezin. Dan zal de coördinator dit bij de kennismaking aangeven.Door steungezinnen
Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Die steun wordt gegeven door een ander gezin uit de buurt. Dit kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook senioren met uitwonende kinderen, opa’s en oma’s en volwassenen zonder kinderen zijn van harte welkom. We vinden het wel heel belangrijk dat steunouders ervaring hebben met kinderen.

Als steungezin word je voor een langere periode de steun en toeverlaat voor een vraaggezin op het gebied van de opvoeding van de kinderen. Welke steun je biedt en hoeveel tijd je erin steekt, is afhankelijk van de afspraken die je hierover maakt met het vraaggezin. Dat kan uiteenlopen van af en toe logeren tot opvang van een kind op vaste dagen in de week. En van oppassen tot samen iets leuks doen met de kinderen. Maatwerk dus. De ondersteuning die een steungezin biedt kan ook veranderen in de loop van de tijd.

Steungezinnen krijgen geen vergoeding voor hun ondersteuning; het is vrijwilligerswerk. Steunouders hebben een belangrijke rol die soms moeilijk kan zijn. Daarom worden zij op hun beurt ondersteund door Buurtgezinnen.

Omdat de veiligheid van kinderen voorop staat, moeten steunouders een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen laten zien. Hieraan zijn geen kosten verbonden.Werkwijze

Buurtgezinnen heeft 3 coördinator in Zaanstad die de gezinnen bij elkaar brengt en begeleidt. Zij zijn de contactpersonen voor alle gezinnen. Zodra een gezin zich heeft aangemeld via de website, neemt zij contact met het gezin op om kennis te maken. Zij wil precies weten aan welke steun het vraaggezin behoefte heeft.

Als dat helder is, gaat de coördinator op zoek naar een geschikt steungezin in de buurt. Dit kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook (groot)ouders met uitwonende kinderen en volwassen zonder kinderen zijn van harte welkom. We vinden het wel heel belangrijk dat steunouders ervaring hebben met kinderen.

De coördinator bespreekt met het steungezin welke steun het gezin kan bieden.

Na de match bespreekt de coördinator ieder half jaar met beide gezinnen of ze tevreden zijn over hoe het gaat en of ze nog met elkaar verder willen.Kom jij graag met ons in contact?


Assendelft, Krommenie en Wormerveer - Marieke Michielsen

Koog a/d Zaan, Zaandijk, Westzaan, Westerwatering Zaandam - Daniëlle de Heer

Zaandam - Nabila Zagmouti

  • De hulpvraag van Danielle is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zaankantersvoorelkaar
Laat Danielle weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Buurtgezinnen Zaanstad
Geplaatst door:
Profielfoto van Danielle
65% profielsterkte
  • De hulpvraag van Danielle is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zaankantersvoorelkaar
Tijdsbesteding:
regelmatig

Meer hulpvragen van Danielle namens Buurtgezinnen Zaanstad

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Wie neemt deze 2 meiden mee naar sport? Zaanstad Vervoer, Gezelschap, Oppas