Voorzitter archeologie vereniging

Voorzitter archeologie vereniging

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Zaanstad
Categorie:
Gastvrouw / -heer, Bestuur & strategie, Coördineren & regelen (bv. evenementen)
Geschikt als team- of vriendenactiviteit:
Ja
Tip anderen via:

In een landelijke organisatie van zo’n 25 afdelingen, bestond afdeling Zaanstreek-Waterland in 2020 maar liefst 60 jaar. Dat hebben we gevierd en een boek uitgebracht.

Het bestuur is op zoek naar een voorzitter. Kennis over archeologie, theorie en/of praktijk is niet vereist, maar wel handig. Volgens onze statuten word een bestuurslid per 4 jaar geacht zijn functie neer te leggen, maar verlenging kan daarna plaatsvinden, mits er geen bezwaren zijn. Alle functies zijn onbezoldigd, maar reis- en onkosten voor de functies worden wel vergoed. Wij roepen met name vrouwen op zich te melden.

Taakomschrijving:
Elke maandagavond is er een werkavond in onze werkruimte te Zaandijk. Daar starten we met koffie en thee en een gezellig gesprek.
Op het moment dat de leden bezig zijn met hun werkzaamheden is er tijd en ruimte om mee te doen. Toch is de voorzitter soms ook de taakverdeler, aanmoediger, vraagbaak en knoopdoorhakker. Dat is op de werkvloer, op de maandagavonden en incidenteel op de zaterdag. Veel sturing is niet nodig, maar overzicht houden is wel handig.

Op de achtergrond worden er lijnen en lijntjes uitgezet en aangehouden. Er is regelmatig contact in een breed netwerk, met zowel professionals als vrijwilligers in het vakgebied, en dan zowel in de gemeente Zaanstad als in de provincie en landelijk.

Er zit wat reistijd bij voor overleg met instanties en andere relaties. Van overlegplegingen en ander contact doet de voorzitter verslag aan de overige bestuursleden tijdens de periodieke vergaderingen. Veel contact gaat via e-mail en bellen. In totaal vraagt de functie ongeveer 4 uur per week, inclusief de maandagavond. Dit is soms meer en soms minder.

Voor de functie is iemand nodig die verbanden legt, stippen op de horizon zet, ambities heeft en tijd vrij maakt voor overleg en e-mailen. Als voorzitter zit je de periodieke vergaderingen voor, waarbij er gewaakt word dat ieder bestuurslid de kans krijgt zijn/haar aandeel bij te dragen. Hoogtepunt is de jaarvergadering in februari en het samenstellen van het jaarverslag. Een voorzitter is geduldig, veelzijdig en kan praten, maar ook luisteren.

Wie zich herkent in deze schets, dus om deze taken op zich te nemen kan contact opnemen door een bericht te sturen.

  • De hulpvraag van Menno is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zaankantersvoorelkaar
  • Menno is eerder via deze website geholpen
Laat Menno weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De hulpvraag van Menno is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zaankantersvoorelkaar
  • Menno is eerder via deze website geholpen
Geschikt als team- of vriendenactiviteit:
Ja