Direct naar de inhoud van deze pagina

Veelgestelde vragen organisaties

 • Waarom aanmelden op Zaankantersvoorelkaar?
  Om vacatures, trainingen en andere zaken te plaatsen of vinden, is het noodzakelijk dat je bent aangemeld en ingelogd. Door middel van de registratiegegevens weten we welke personen en organisaties zich aanmelden. Zo kunnen we de kwaliteit en veiligheid zo goed mogelijk waarborgen. Daarnaast kunnen we op basis van de profielen zorgen voor een goede klik tussen mensen met een vacature en de aangemelde vrijwilligers. Lees hier alles wat je wil weten over het waarborgen van je privacy en veiligheid. 

 • Kunnen bezoekers op Zaankantersvoorelkaar alle gegevens inzien?
  Van organisaties kunnen bezoekers gegevens zien. Dat maakt de organisatie toegankelijk en bereikbaar. Zaankantersvoorelkaar zal andere informatie niet met anderen delen. Bezoekers die niet zijn aangemeld, zien bij de vacatures of trainingen die worden aangeboden wel de gegevens, maar kunnen er niet op reageren. Lees hier alles wat je wil weten over het waarborgen van je privacy en veiligheid. 

 • Wat zijn de kosten van Zaankantersvoorelkaar?
  Zaankantersvoorelkaar is gratis voor alle gebruikers. Op termijn kunnen er aan het gebruik van Zaankantersvoorelkaar door organisaties kosten worden verbonden. Jullie worden hier uiteraard tijdig over geïnformeerd.

 • Hoe maak ik een vacature aan?
  Na aanmelding ontvang je automatisch een bericht dat je bent aangemeld als organisatie. Zaankantersvoorelkaar toetst of  jouw organisatie voldoet aan de gestelde criteria (link naar criteria voor organisaties). Je krijgt een mail zodra er een kandidaat-vrijwilliger interesse heeft in een vacature of training. Dit kan alleen gedaan worden door een aangemelde vrijwilliger waarvan de gegevens bekend zijn bij Zaankantersvoorelkaar. 

  Zaankantersvoorelkaar draagt geen zorg voor selectie van vrijwilligers. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de organisatie. Daarnaast kan je als organisatie ook zelf zoeken in het overzicht van vrijwilligers.

 • Hoe reageer ik op een aangemelde vrijwilliger?
  Laat de vrijwilliger weten hoe de procedure binnen jouw organisatie verloopt. Vinden er sollicitatiegesprekken plaats? Wordt er gewerkt met een proefperiode? Is er een inwerkprocedure? En maak een afspraak voor een persoonlijke kennismaking. Kijk ook naar de tips en tricks voor organisaties.

 • Kan een vrijwilliger ook contact met mij opnemen?
  Via het vacature overzicht kan een vrijwilliger een aantal gegevens van de organisatie zien, zoals de adresgegevens.

 • Hoe plaats ik een vacature?
  Je plaatst heel eenvoudig een vacature door op onze website het online formulier plaats een vacature in te vullen. Neem gerust contact met ons op als je hierbij hulp nodig hebt.

 • Hoe controleert Zaankantersvoorelkaar of een vrijwilliger betrouwbaar is?
  De organisatie is verantwoordelijk voor de selectie en controle van vrijwilligers op betrouwbaarheid. Organisaties raden we daarom sterk aan om bij tips en tricks te kijken hoe je hiermee om kunt gaan.

 • Hoe kan ik Zaankantersvoorelkaar helpen?
  Je helpt Zaankantersvoorelkaar al door je als vrijwilligersorganisatie aan te sluiten bij ons platform. Daarnaast kun je helpen de boodschap van Zaankantersvoorelkaar te verspreiden. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen actief wordt in de Zaanstreek. Hieronder lees je vijf acties die je meteen kunt ondernemen:
  1. Like en deel onze Facebook pagina.
  2. Volg ons op Twitter en deel interessante updates.
  3. Vertel anderen over Zaankantersvoorelkaar! Denk aan je buren, vrienden, familie, collega's en  sportmaatjes. Iedereen heeft wel eens hulp nodig dus het onderwerp is altijd actueel.
  4. Verspreid de (digitale) brochure van Zaankantersvoorelkaar. De brochure is gratis verkrijgbaar via info@zaankantersvoorelkaar.nl.
  5. Deel je ervaring met Zaankantersvoorelkaar. Je verhaal is een krachtige inspiratiebron voor anderen. Wij horen (en delen) je verhaal dus graag. 

  Op welke manier je ons ook wilt en kunt helpen, alle hulp is altijd van harte welkom. Bedankt!